Bij Derichebourg kan u terecht voor uw overtollig oud messing in te leveren. Bovendien houdt u er ook nog iets aan over. Met onze uitgebreide kennis van industriële afvalverwerking en recyclage van oude metalen organiseren wij de inzameling van al uw oud messing. Derichebourg garandeert u steeds een eerlijke prijs. Onze oud messing prijs is afgeleid van de variabele dagprijs voor messing. Omdat de prijs van messing dagelijks fluctueert, door beleggers die erin investeren, schommelt ook de prijs van oud messing dagelijks.

Vind de locatie
het dichtst bij u

Waaraan kan u
messing herkennen?

Messing of geelkoper is een legering van koper en zink. De naam geelkoper is afgeleid van de kleur. Het is duidelijk geler dan zuiver koper of brons. Wanneer het materiaal lang is blootgesteld aan de buitenlucht wordt het donkerbruin. Bijna 90% van het messing in omloop vindt uiteindelijk zijn weg naar de schroot om hergebruikt te worden.

Waar wordt messing voor gebruikt?

Messing komt veel voor in sanitaire toepassingen en dan vooral in de badkamer, denk hierbij aan waterkranen, tapkranen, douche-onderdelen en koppelstukken voor waterleidingen. Vaak zijn deze onderdelen voorzien van een chroom laagje, dit om corrosie te voorkomen en om de onderdelen strak te
vormgeven. Ook voor andere huishoudelijke toepassingen wordt messing gebruikt als basisgrondstof zoals in deurknoppen bijvoorbeeld.

Oud messing inleveren?

Bij Derichebour kan u terecht voor het inleveren van al uw oude metalen zoals oud messing. Indien u niet in de mogelijkheid verkeert om het metaalafval zelf aan te leveren, organiseren wij de ophaling met behulp van onze aangepaste apparatuur. U kan bij ons ook terecht voor de plaatsing van containers voor metaalafval en schroot, die wij weer komen ophalen zodra deze gevuld zijn.

Neem gerust contact met op met de dichtstbijzijnde Derichebourg / Cashmetal schroothandel in uw buurt voor meer
informatie.

Contacteer ons

Menu