Beschikt u over een hele hoop overtollig oud lood waar u graag van af wilt? Deze kan u altijd deponeren op een van onze Derichebourg of Cashmetal schroothandels. Bovendien wordt u er nog voor vergoed ook! Wij garanderen u steeds een eerlijke prijs.  Met onze uitgebreide kennis van verwerking en recyclage van industrieel afval en oude metalen organiseren wij de inzameling van al uw oud lood.

Onze oud lood prijs is afgeleid van de variabele dagprijs voor oud lood. Omdat de prijs van lood dagelijks schommelt, door beleggers die in lood investeren, fluctueert de prijs van oud lood ook dagelijks.

Vind de locatie
het dichtst bij u

Eigenschappen
van lood

Lood is een zacht, buigzaam en kneedbaar donkerblauw-grijs metaal. Het is ook zeer corrosiebestendig. In de jaren 1980-90 ontstond het besef dat lood
schadelijk is voor het milieu met als gevolg dat het gebruik ervan beperkt werd, maar het gebruik is in de bouw (weer) toegestaan vanwege de
recycleerbaarheid. De inzamelingsgraad van lood is met 95% het hoogste onder alle non-ferro metalen.

Waar vindt u oud lood?

Vanwege de hoge buigzaamheid is lood geschikt om te gebruiken bij woningbouw om kieren te dichten. Daarnaast wordt lood ook veel toegepast in
accu’s, als ballastlood, loden letters, in glas, als bladlood in muren en boven kozijnen of als beschermende omhulsels tegen gammastraling bijvoorbeeld bij röntgenfoto’s en radiotherapie.

Oud lood inleveren?

Bij Derichebour kan u terecht voor het inleveren van al uw oude metalen zoals oud lood. Indien u niet in de mogelijkheid verkeert om het schrootafval zelf aan te leveren, organiseren wij de ophaling met behulp van onze aangepaste apparatuur. U kan bij ons ook terecht voor de plaatsing van containers voor metaalafval en schroot, die wij weer komen ophalen zodra deze gevuld zijn.

Neem gerust contact met op met de dichtstbijzijnde Derichebourg / Cashmetal schroothandel in uw buurt voor meer informatie.

Contacteer ons

Menu