Bent u van plan om overtollig oud brons in te leveren en ontvangt u graag een gunstige prijs? Met onze uitgebreide knowhow van verwerking en recyclage van industrieel afval en oude metalen organiseren wij de inzameling van al uw oud brons. Derichebourg garandeert u steeds een eerlijke prijs. Onze oud brons prijs is afgeleid van de variabele dagprijs voor oud brons. Omdat de prijs van brons dagelijks schommelt, door beleggers die in brons investeren, is ook de prijs van brons dagelijks in beweging.

Vind de locatie
het dichtst bij u

Waaraan kan u
brons herkennen?

Brons is een legering en is samengesteld uit koper en tin. De legering heeft een rood tot geelachtige kleur, afhankelijk van het tingehalte. Het tingehalte kan variëren van 10 tot 30%. Door de toevoeging van tin is brons harder en minder buigzaam dan koper. Ook heeft het door de toevoeging van tin een lager smeltpunt dan puur koper. Brons kan na verloop van tijd beginnen oxideren of roesten en slaat dan groen uit. Hierdoor is het soms lastig te onderscheiden van messing. Gebruik dan eventueel een vijl om het groene oxidatielaagje te verwijderen. Brons zal eerder een roodbruine kleur hebben, terwijl messing of geelkoper eerder een gele kleur heeft.

Waar wordt brons voor gebruikt?

Aanvankelijk werd brons vooral gebruikt door de oude Romeinen voor wapens, wapenuitrusting en verschillende landbouwgereedschappen. Het grote voordeel van brons is dat het harder is dan steen. Tegenwoordig zijn veel kerkklokken gemaakt van brons. Verder worden ook veel beelden van brons gemaakt. Andere bronzen voorwerpen zijn bijvoorbeeld sieraden, juwelen, oude munten en medailles.

Oud brons inleveren?

U kan bij Derichebour terecht voor het inleveren van al uw oude metalen zoals oud brons. Indien u niet over de mogelijkheid beschikt om het metaalafval zelf aan te leveren, organiseren wij de ophaling met behulp van aangepaste apparatuur. U kan bij ons ook terecht voor de plaatsing van containers voor metaalafval en schroot, die wij weer komen ophalen zodra deze gevuld zijn.

Neem gerust contact met op met de dichtstbijzijnde Derichebourg / Cashmetal schroothandel in uw buurt voor meer informatie.

Contacteer ons

Menu